Babičky varia a pečú s vnúčatami

Základná škola v Omšení

Textové pole: Receptár:
Huspenina
Fazuľovo—ryžová kaša








Kapustníky 
Kapustové placky 








Lokše s makom
Kapustné halušky
Cesnakové posúchy








Šišky 1, Šišky 2
Šurdica
Kysnutý orechový závin








Repková polievka
Jarabinový koláč
Sedliacka polievka
Pudingový pletenec








Kapustné a zemiakové pagále
Slivkové gule a šúľance









Langoše
Vianočná hríbová polievka
Fánky
Zemiakové pagáče
Pirohy
Jablkový závin
Bryndzové halušky
Zázvorníky
Sviatočné:
Vianočné pupáčiky
Silvestrovská kapustnica

Šurdica

Kristínka Bavlnková  

s babičkou    Evkou Václavovou  

Pripravíme si :

Kyslá kapusta

Fazuľa

Oravská slaninka

Bravčová masť

Cibuľa

Troška hladkej muky

Červená paprika mletá

Vegeta

Postup:

Kyslú kapustu, fazuľu zaliať vodou a nechať variť. Oravskú slaninku údenú pokrájať na kocky, posmažiť na bravčovej masti. Do toho pokrájanú cibuľku podusenú s  troškou hladkej muky a s červenú papriku mletou.

Odstaviť a zaliať so studenou vodou. Do uvarenej kapusty s fazuľou vylejeme zásmažku ( slaninka s cibuľkou ). Nechať povariť, ochutiť mletým korením, poprípade vegetou.