Základná škola v Omšení |
Barborka Bajzíková s babičkou Anastáziou a prababičkou Máriou |
Pripravíme si : 250 g bryndze 500g zemiakov 2 vajíčka polohrubá múka maslo domáca slanina soľ |
Postup: Očistíme si zemiaky a nastrúhame ich na jemnejšom strúhadle. Pridáme 2 vajíčka, štipku soli, polohrubej múky / podľa potreby/ a zamiešame. Cesto musí byť hustejšie, aby sa pri varení nerozchádzalo. Dáme zovrieť osolenú vodu. Keď voda varí, pomocou sitka na halušky, spúšťame do vody halušky. Premiešame ich, aby sa na dne neprilepili. Varíme ich 10-15 min. Kým sa varia halušky, nakrájame slaninu a stopíme. Uvarené halušky scedíme a vmiešame do nich maslo a bryndzu. Dobre premiešame. Hotové halušky polejeme masťou a posypeme oškvarkami zo slaninky. |
|