Základná škola v Omšení |
Náš najstarší tradičný recept |
Pripravíme si : ½ kg hladkej múky ½ kg mletého cukru 4 celé vajcia ½ balíčka prášku do pečiva ½ balíčka zázvoru |
Postup: Na veľkej doske spolu dobre premiešame múku, cukor, prášok do pečiva a zázvor. Urobíme jamku a do nej rozbijeme vajcia. Hnetením urobíme na doske vláčne cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme z cesta zázvorníky a kladieme ich opačne na margarínom vymastené plechy. Plechy s vykrojenými zázvorníkmi necháme zasušiť do druhého dňa. Pečieme ich vo vyhriatej rúre. Zázvorníky majú špecifickú korenistú chuť a v suchu uskladnené vydržia veľmi dlho. Zázvor blahodarne pôsobí na trávenie. |
|