Základná škola v Omšení |
Annamária Bavlnková s babičkou |
Pripravíme si na cesto: 60 dkg polohrubej múky 1 vajce 5 dcl mlieka 1dcl oleja a lebo 100g masla 1 kocka droždia 1 polievková lyžica kryštálového cukru PLNKA 1 kg hlávkovej kapusty 4 polievkové lyžice kryštálového cukru 15 dkg mletých orechov |
Postup: Kapustu postrúhame, na troške oleja udusíme do mäkka, pridáme cukor a orechy. Z mlieka, cukru a droždia spraviť kvások. Do múky pridať kvások, vajce a soľ. Dobre vymiesiť a nechať vykysnúť. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme vychladnutou kapustovou plnkou. Buchtičku dobre pritlačíme, aby bola tenká. Ukladáme na vymastený plech, pred aj po pečení potrieme olejom. |
|