Babičky varia a pečú s vnúčatami

Základná škola v Omšení

Textové pole: Receptár:
Huspenina
Fazuľovo—ryžová kaša








Kapustníky 
Kapustové placky 








Lokše s makom
Kapustné halušky
Cesnakové posúchy








Šišky 1, Šišky 2
Šurdica
Kysnutý orechový závin








Repková polievka
Jarabinový koláč
Sedliacka polievka
Pudingový pletenec








Kapustné a zemiakové pagále
Slivkové gule a šúľance









Langoše
Vianočná hríbová polievka
Fánky
Zemiakové pagáče
Pirohy
Jablkový závin
Bryndzové halušky
Kapustne halušky

Simonka Malová  

s babičkou Oľgou Porubčanovou      

Pripravíme si :

6-8 stredne veľkých zemiakov na kocky

400 g hl. múky 

1dcl (1 1/2 ) vody na tuhé cesto

1kg sudovej surovej kapusty

30 dkg údenej  slaninky ( môže byt aj viac ) na kocky

Postup:

Zemiaky oškriabeme, pokrájame na kocky, dáme variť ( do väčšieho hrnca) do osolenej vody. Keď sú zemiaky napoly uvarené, pridáme k nim z tuhého cesta tenké trhance (ako lístky). Necháme variť. Po uvarení scedíme a pridáme na surovú kapusty. Slaninku údenú pokrájame na kocky a upražíme. Horúcu slaninu aj s masťou vylejeme na teplé halušky.

Zmiešame, prípadne prisolíme. Dobrú chuť.